Editörün Seçimi

Geçiş kartını Ukrayna vatandaşlarına uzatmak mümkün mü?

Anonim

Göçmenlerin RVP ya da oturma izni gibi diğer belgeleri işlememesi durumunda, göçmen kartının, pek çok yabancının görüşüne göre, Ukrayna vatandaşlarına uzatılması, ülkede daha fazla yasal kalmak için gereklidir.

Ne yazık ki, bu doğru değil.

Geçiş kartını doldurma amacı

Göçmenlerin ülkedeki kalış sürelerini kontrol etmenin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı Ana İşleri ve Sınır Muhafızları Hizmetinin veritabanına bir yabancı hakkında bilgi girmek için göç kartına ihtiyaç vardır.

Göç kartının varlığı, Belarus vatandaşları ve sınır bölgesi sakinleri dışındaki tüm yabancılar için zorunludur, eğer gelecekte (bu yalnızca sınır bölgelerinden gelen yabancılar için geçerlidir) bölgelerini terk etmeyi planlamıyorlarsa ve zaten bir RWP veya oturma iznine sahiplerse.

Kart, geçiş kaydı için, kotaya başvurmak, patent başvurusu yapmak, RAH ve oturma izni almak, ayrıca RAH ve oturma izni için geçici kayıt yaptırmak için gereklidir.

geçerlik

Geçiş kartının kesin ve kesin şartları yoktur. Bir yabancının patenti olmayan, RVP veya oturma izni olmayan bir ülkede kalmasına izin verildiği sürece, yani 90 güne kadar veya vize süreniz boyunca vizeniz süresince geçerli olduğu sürece geçerlidir.

Geçiş kartı nereden alınır?

Belge, nakliye araçlarına ve sınırı nasıl geçtiğinize bağlı olarak gümrük memurları, mürettebat üyeleri veya gemiler, tren iletkenleri veya otobüs şoförü tarafından bir kontrol noktasında düzenlenir.

Kart göçmen talebi üzerine verilir. Kontrol noktası görevlisi size bir kart vermediyse, bu sizin suçunuz, onun değil. Bir geçiş kartı isteyebilir veya personele nereden bulacağınızı sorabilirsiniz.

Kart iki taraflı olduğundan ve yalnızca kontrol noktasında verildiğinden, seyahatten önce bir geçiş kartı formu aramanın bir anlamı yoktur.

Belge maliyeti

Göç kartı ücretsiz olarak verilir. Kontrol noktasında ücretsiz olarak bir form verildiyse ve bunun için ödeme yapmanız istenirse, tembel olmayın ve kontrol noktası görevlisine başvurun. Genellikle gümrük kartlarında sonlanmaz.

Haritaya ne yazmalı?

Kişisel veriler, ziyaretin amacı, ülkede kalma süresi, gideceğiniz şehir veya yaşayacağınız tam adres belgeye uymaktadır.

Boş veya örnek geçiş kartı aşağıdaki gibidir.

Geçiş kartının tamamlanmış bir örneği de burada veya pasaport kontrolünden geçerken kontrol noktasında bulunabilir.

Kart yenileme

Geçiş kartının bir yabancıya ülkede çalışma hakkı vermediğini lütfen unutmayın. Bu Rusya'ya giriş ve konaklama için bir belgedir. RWP, oturma izni veya vatandaşlık statüsüne giden yolunuza başlar. Bu kartta ayrıca doğrudan işçilik faaliyetine izin veren bir patentin işlenmesi de gerekecektir.

Ayrıca, 7 gün içinde yabancı bir gün içinde İçişleri Ana Bölümünde ve Moskova veya Kazan'da göçmenlik belgesi almakla yükümlüdür. Yabancılar arasında göç kaydı “kayıt” veya “kayıt” olarak kabul edilebilir, ancak RAW veya oturma izni statüsünde değildir. RWP ve oturma izni için kayıt "geçici" olarak adlandırılır. Kalıcı kayıt veya “kayıt” sadece Rusya Federasyonu vatandaşları tarafından yapılabilir.

Geçerlilik süresi dolmak üzereyse ve Rusya'da hala bir işiniz varsa, geçiş kartı nasıl uzatılır? Göç kartının Rusya Federasyonu'ndaki Ukrayna vatandaşlarına uzatılması imkansız ve anlamsız. Yeni bir göç kartı almak ve ülkede daha uzun bir süre kalma hakkını uzatmak için kontrol noktasını geçme prosedürü yasaktır.

Göç kartının Ukrayna sınırındaki vatandaşlara düzenli sınır geçişlerinde uzatılması bir uzatma değildir ve göçmen olası durumlardan birine sahip değilse, aslında onlara ülkede kalma hakkı vermez. Bununla birlikte, böyle bir durumda, göçmen kartının uzatılması Ukrayna vatandaşları için gerekli değildir.

Göç kartının Kırım'da uzatılması da mümkün değildir.

Bir kontrol noktası görevlisi sizi elinizle ele geçirmediyse ve Rusya topraklarını kaçırmadıysa, bu yasaları ihlal etmediğiniz ve ülkeye girmenize izin verilmediği anlamına gelmez. Sadece sana giriş yasağı henüz taburcu edilmedi. Tahliye edildiğinde, izinsiz kalma sürelerini ne kadar süreyle ihlal ettiğinize bağlı olarak ülkeye 3-10 yıl giremezsiniz.

Ülkede sadece geçiş kartı ile izin verilen konaklama

Ukrayna vatandaşları için ve aynı zamanda diğer vizesiz ülkelerin vatandaşları için de, rejim 90 ila 90 arasındadır. Bu, 90 gün boyunca ülkede olmanın, göçmenin ülkeyi aynı süre için terk etmek zorunda kalması anlamına gelir. Ülkede daha uzun süre kalmak sadece patent, RVP veya oturma izni olan kişilere izin verilir. Sadece bir yabancı 90 gün Rusya dışında kaldıktan sonra aynı döneme geri dönebilir.

Ülkede kalış süresini uzatmak nasıl?

Rusya'daki konaklamanızı uzatmak için sadece kontrol noktasını geçip yeni bir kart almanız yeterli değildir. Kanun kapsamında hareket ediyorsanız ve 7 gün boyunca kayıtlıysanız, onu yenileyebilirsiniz. Bunu yapmak için, 90 gün içinde bir RAH, oturma izni veya bir iş için bir patent almanız gerekir (30 gün içinde alınmalıdır). Durum elde edilirse, göç kartının uzatılması ve daha özel olarak göç kaydı için tüm belgeler İçişleri Bakanlığı Ana Ofisine getirilmeli ve kalışınız resmi olarak uzatılmalıdır.

Geçiş kaydını uzatmak için ihtiyacınız olacak:

Başvuranın belgeleri:

  • pasaport;
  • göç kartı;
  • RVP'de bir pasaportta ya da bir kitap ya da pasaport biçiminde oturma izninde bir patent mührü;
  • göç kaydı için başvuru formu dolduruldu.

Kabul eden tarafın belgeleri:

  • ev sahibinin pasaportu;
  • Gayrimenkul kullanım hakkını onaylayan bir belge (mülkiyet belgesi, satış sözleşmesi).

Geçiş kaydının RVP veya oturma iznine sahip kişilere uzatılması sadece 3 ila 5 yıl için geçici bir kayıt olmadığında gerekli olacaktır. Her 90 günde bir yenilenmesi gerekecek.

Yakın zamana kadar, göç kayıtları ülkedeki herhangi bir statüsü olmaksızın Donbass sakinlerinin tümüne uzatıldı. Ayrıca, göç kartının Kırım'da göç kayıtlarının uzatılması şeklinde uzatılması sadece bu bölge sakinleri için mümkün olmuştur. Bugün, durum değişti ve askeri iç bölge sakinleri için kayıt süresini uzatmak zorunda kalan İçişleri Bakanlığı çalışanlarını zorunlu kılacak herhangi bir kanunun bulunmaması durumunda, Muhasebe, İçişleri Ana Müdürlüğü yönetiminin kişisel takdirine bağlı olarak uzatılabilir. Buna göre, tüm bölgeler statüsüz Donbass göçmenleriyle tanışmıyor.

Sonuç

Ülkede kalış süresini uzatmak için yeni bir geçiş kartına değil, yeni bir geçiş hesabına ihtiyacınız olacak. Bunu yapmak için, ülkedeki ilgili statüyü almanız ve 3 ila 5 yıl boyunca kaydın yenilenmesi veya geçici kayıt yaptırması için İçişleri Bakanlığı İçişleri Ana Bölümüne başvurmanız gerekir.

arrow