Editörün Seçimi

Finlandiya'ya Göç: Prosedür, göçmenler için programlar, gerekli belgeler, taşınmanın artıları ve eksileri

Anonim

Finlandiya, göçmen sayısının her yıl arttığı harika bir İskandinav ülkesidir. Geçtiğimiz yüzyılın 90'lı yıllarda eyaletteki yabancıların sayısı 20.000 kişiyi geçmediyse, şu anda durum çarpıcı bir şekilde değişti ve göçmen sayısı yüz binlerce kişiye ulaştı. Bugün, göçmenlerin eksileri sürecinde olan Finlandiya'ya olan çekiciliğini göz önüne alacağız. Yabancıların Finlandiya'ya taşınması için gerekli eylem prosedürünü, şeklini ve koşul programını da ayrı ayrı ele alacağız.

Taşınmanın faydaları

Elbette, her şeyden önce, yabancı bir ülkeye taşınmaya karar verirken, bu süreçte lehte ve aleyhte olanları göz önünde bulundurmanız ve bazı evrak nüanslarına dikkat etmeniz gerekir. İlk önce, Finlandiya'ya göç etmenin avantajlarını göz önünde bulundurun:

  1. Nüfusun yaşam standardı, tüm Avrupa ülkeleri arasında en yüksek olanlardan biridir.
  2. Vatandaşların gelirleri oldukça yüksektir.
  3. Suç oranı düşük oranlarla nitelendirilir, yani devlet politikası nüfusun güvenliğini sağlar
  4. Vatandaşlar için eğitim ücretsizdir.
  5. Devlet çifte vatandaşlığı yasaklamıyor.
  6. Rusya Federasyonu'na toprak yakınlığı.

Finlandiya'da kalmanın dezavantajları

İskandinavya eyaletinde yaşamanın ve yaşamanın avantajlarını göz önüne alarak, dezavantajları not etmek gerekir.

  1. İşin yüksek bir ücret seviyesine sahip olması nedeniyle, resmi olarak düzgün bir iş bulmak o kadar kolay değildir. Bir göçmen, bu alanda yüksek bir yeterlilik, eğitim ve deneyim seviyesine ihtiyaç duyar.
  2. Vergi oranları, Rusya Federasyonu ile karşılaştırıldığında oldukça yüksektir.
  3. Fince öğrenmesi en zorlardan biri olarak kabul edilir ve dilde bilgi sahibi olmak, eyalette kalmak için izin almak için zorunludur.
  4. Yerli Finliler oldukça kapalı ve gizli olduklarından toplum, entegrasyondaki zorluklarla ayırt edilir. Birçok göçmen için bu normal yaşam ve iletişim için bir engel teşkil eder.
  5. Devlette yaşamın düzenliliği ve huzur, özellikle aktif bir yaşam tarzına alışmış olan Rusya Federasyonu vatandaşları için herkes için uygun değildir.

İzin türleri

Finlandiya'da yasal ikamet için, ikamet izni (izin), daimi ikamet izni (daimi ikamet), devlet vatandaşlığı için başvuruda bulunmak gerekir. Kalıcı bir ikametgah almadan önce, her yabancı vatandaşın eyalet sınırını geçtikten sonra alabileceği bir oturma izni vermeniz gerekir. Kayıt için gerekenler şunlardır: geri dönüş, aile birleşimi, eğitim, istihdam, uluslararası koruma mekanizmaları.

Yakın zamana kadar pasaportlara yapıştırılan çıkartma formunda verilen oturma izni. Şu anda, oturma izni, mülk sahibi hakkındaki bilgilerin yoğunlaştırıldığı biyometrik bir kart şeklinde ifade edilmektedir. Finlandiya yasalarına göre, oturma izni size şunları yapma hakkını verir:

  1. Devlet sınırları içerisinde uzun süre ikamet etmek.
  2. Finlandiya'da serbest dolaşım.
  3. Sürekli olarak devlette olmanıza gerek yok. Oturma izni ülkeden ayrılma hakkı verir ve sonra yasal olarak yeniden girer.
  4. Devlette çalışma hakkı.

Finlandiya'ya göçün ilk aşaması olan oturma izni 1 yıl geçerliliğe sahip ve mal sahibi belgeyi uzatma hakkına sahip. Belgeyi şahsen Finlandiya'daki herhangi bir karakolda uzatabilirsiniz. Bundan sonra, işletme sahibi daimi oturma izni alma hakkına zaten sahip.

Finlandiya'dan Rusya'ya göç etmenin ikinci aşaması kalıcı bir ikamet yeri elde etmektir. 4 yıldır faaliyet gösteriyor. Bunu elde etmek için, eyalette kalmanın temelinin değişmediğinden emin olmanız gerekir; maddi refah ile ilgili bağımsızlığı teyit etmek; konsolosluk ücretini ödemek; dili konuş.

Vatandaşlık Finlandiya'ya göç etmenin son adımıdır. Bunu elde etmek için son iki aşamadan geçmelisiniz, ayrıca:

  • en az 5 yıl eyalette kalıcı olarak kalmak;
  • yasal gelir almak;
  • yüksek seviyede bir dil bilmek (İsveççe veya Fince);
  • ödenmemiş para cezaları, borçlar ve borçlar olmamalıdır;
  • mahkumiyet yok;
  • Konsolosluk ücretini ödemeniz gerekiyor.

Çalışma amaçlı göç

Finlandiya'da daimi ikametgahta eğitim temelinde nasıl taşınır? Bir başlangıç ​​için, bu temelde, Fin üniversitesine giren öğrencilere, bir dereceye girmek isteyen mucitlere ve araştırmacılara izin verildiğini not ediyoruz. Bunun nedeni, Finlandiya eğitiminin yüksek kalitede ve yüksek olması, bu nedenle daha sonra bu temeli, bir iş bulma ve eyalette kalma fırsatı verecektir. Rusya vatandaşları için bir özellik var: onlar için 2017'den itibaren eğitim ödendi. AB dışından gelen vatandaşların, yıllık ortalama 1.500 avroya mal olan çalışmaları için ödeme yapmaları gerekiyor. Bu programın ana nüansları:

  1. Bir Finlandiya üniversitesine kabul için, İskandinavya eyaletinde geçerli ve geçerli olarak tanınması gereken bir orta öğretim sertifikası veya üniversite diplomasına ihtiyacınız vardır.
  2. Bu dilde eğitim yapılması planlanıyorsa, İngilizce dilinin seviyesini doğrulamak gerekir. Diğer bir deyişle, öğrencinin dil bilgisine sahip bir sertifikaya sahip olması gerekir.
  3. AB üyesi olmayan bir ülkeden (örneğin, Rusya Federasyonu) bir öğrenci tarafından evrak gönderilirken 100 avroluk bir ücret ödemeniz gerekiyor.
  4. Dokümanlar aynı anda 6 eğitim programına sunulabilir.
  5. Üniversiteye kabul için sınavları geçmek zorundadır. Kural olarak, gelecekteki uzmanlık alanıyla ilgili konularda test yapmaktadır. Bununla birlikte, bazı üniversiteler Rusya Federasyonu bölgesinde sınavlara izin vermektedir.

Üniversiteye giriş süreci birkaç aşamadan oluşuyor. Öncelikle hangi üniversiteye kayıt yaptırmayı planladığınızı, hangi programda yüksek lisans yapabileceğinizi ve hangi dilde karar vermeniz gerekir. Öyleyse, üniversite tarafından öğrencilere ileri sürülen gerekliliklere, evrak son teslim tarihine, evrak listesine aşina olmalısınız.

Sizi, üniversiteye gitme konusunda, Rusya'dan Finlandiya'ya göçle ilgili açıklamaları ve incelemeleri okumaya davet ediyoruz.

İş davranışlarıyla bağlantılı olarak göç

Geçtiğimiz on yıl boyunca, Finlandiya ekonomiye giderek daha fazla odaklandı ve kendi bölgesinde iş yaratılmasını ve gelişmesini memnuniyetle karşıladı. Finlandiya'ya iş göçü, Fin toplumuna entegrasyon ve daimi ikametgah elde etmek için oldukça karlı ve iyi bir seçenektir. Tüm girişimcilerin% 90'dan fazlası küçük işletmelerle uğraşmaktadır. Bunlar, 6.5 bini Rus vatandaşlarına açık olan en çeşitli şirketlerin 250 binidir.

BDT ülkelerinin vatandaşları için bir kısıtlama vardır: Finlandiya'da bir çalışan veya girişimci olarak kalmak için izin almanız gerekir, aksi takdirde şirketi mülkünüz olarak kaydettiremezsiniz. En iyi seçenek, kendi şirketinizde bir işe başvurmak ve ardından kendi ülkenizde verilebilecek bir izin başvurusu yapmaktır. Yetkililer işinizi karlı buluyorsa ve fikri uygulamak için yeterli kaynak olduğunu görüyorsanız, gelecekte kalıcı oturma izni alma hakkına sahip bir oturma izni verilecektir. Ülkede şirket tescil işlemi:

  1. Kurucu belge ve tüzüğün hazırlanması, yürütülmesi ve tescili.
  2. Bir Finlandiya bankasında, pahasına yetkili sermaye ödemeniz gereken bir hesap açma.
  3. Ticaret Siciline Tescil. Kayıt sonucunda firma kimlik numarasını alır ve bu, kayıt işleminin sonuna kadar hesapta fon kullanımına izin verir.
  4. Çalışanların alımı ve personel tasarımı. Her çalışan emekli aylığı, sağlık sigortası ve kaza sigortasına kayıtlı olmalıdır.

Yasal olarak eyalette kalmak için, kayıt işlemi devam ederken, işletme vizesi için başvurabilirsiniz. Başvuru, Rusya Federasyonu topraklarında bulunan Konsolosluk'ta yapılabilir. Devlet Finlandiya'nın en umut verici göç programlarından biri olduğunu belirtti. Bu ülkede iş yapmaya adanmış özel kurslar bile var.

yerleştirme

Devlet işsizlikle mücadelede, kalifiye personel ve işçilerin kıtlığı konusunda çok aktif bir rol oynamaktadır. Eyalette bir iş bulmak için İstihdam ve Ekonomik Kalkınma Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz. Kural olarak, bu mevsimsel istihdamdır. Finlandiya'ya göç etmenin tüm yollarından en kolay olanı budur. Özgeçmişinizi internette yayınlayabilirsiniz, işveren onu görecek ve bilgi ve evrakları netleştirmek için sizinle iletişime geçecektir. Bu temelde devlete ayrılmak isteyen yabancılar, resmi dillerden birini (İsveççe veya Fince) iyi bilmelidir. Dikkat edilmesi gereken ikinci şey mesleğe olan talep. Şu anda en çok aranan meslekler kaynakçı, inşaatçı, elektrikçi, mobilya üreticisi, şofördür.

İstihdam için, size konsolosluğu anlatan özel bir oturma izni vermelisiniz. Bu izin ancak İstihdam gerçeğini İstihdam ve Kalkınma Bürosu tarafından onaylandıktan sonra verilir. Finlandiya'ya göçle ilgili yorumları okuyabilir, aşağıdaki videoyu izleyerek ülkedeki mevsimsel çalışmaların bazılarını öğrenebilirsiniz.

Aile İzni

Finlandiya'da daimi ikametgahlara aile nedenleriyle nasıl taşınır? Ülkede, yalnızca ailenin yeniden bir araya gelmesiyle ilgili konularla ilgili bir kanun var.

Yani, başka devletlerin topraklarında yaşayan kişilerin, eğer akrabaları yaşarsa Finlandiya'ya taşınmasına izin verilir. Hareket eden bir kişi için asıl şey, hareket etmenin uygunluğunu ve bir Finlandiya vatandaşından bir göçmeni desteklemek için fonların yeterliliğini kanıtlamaktır. Taşınmak için, yalnızca oturma izni, kalıcı oturma ve vatandaşlık ile değiştirilmiş olan konuk vizesini verebilirsiniz. Bu temelde hareket edebileceğiniz davaları göz önünde bulundurun:

  1. Evlilik. Fin eşleri, eşcinsel evlilik söz konusu olduğunda bile, Finlandiya'da oturma izninin alınmasını hızlandırma ve daha fazla vatandaşlık kazanma hakkına sahiptir.
  2. Çocuklar ve ebeveynler Devletin kanunları, Rusya'dan çocuklarla Finlandiya'ya taşınmaya elverişlidir. Örneğin, ebeveynleri Finlandiya vatandaşı olan veya oturma izni almış 18 yaşın altındaki çocuklar da izin almayı bekleyebilir. Aynısı, çocukları Finlandiya'da yaşayan ebeveynler için de geçerlidir.
  3. Diğer akrabalar. Finlandiya yasalarının yalnızca doğrudan akrabaları değil, devlet vatandaşına bağımlı olması durumunda diğerlerini de kabul etmesi dikkat çekicidir. Örneğin, bir Fin bakıma ihtiyacı olan veya maddi olarak kendisine bağımlı olan herhangi bir akrabayı taşıyabilir.

Belge paketi

Finlandiya'dan Rusya'ya göç her zaman evrakların toplanmasıyla başlar. Şimdi temel belge paketini, ardından izin alma gerekçelerine bağlı olarak ek paketleri ele alacağız. Temel paket şunları içerir:

  1. Tarih ve imza ile Fince doldurulmuş başvuru formu. Yasaların İngilizce veya İsveççe olarak bir anket doldurmasına izin verilmektedir. Bir vatandaşın istihdamı veya eğitimden bahsediyorsak, bir anketi İnternet üzerinden doldurmanız ve ardından yazdırmanız önerilir.
  2. Yabancı pasaport
  3. Fotoğraflar - Reçetesinin 1 yılı geçmemesi gereken 2 adet.
  4. Konut düzenlemeleri için garantiler zorunlu değildir, ancak gerekli olabilir. Göç Departmanı size doğru bilgi verecektir.

Finlandiya'da daimi ikamet için ek belgeler farklı olabilir, bunları bir tablo şeklinde ele alıyoruz.

Kalma nedeniBelgeler ve ücretler
Emek etkinliği
  1. Ek anket OLE_TY1, İsveççe, İngilizce veya Fince olarak doldurulabilir.
  2. Ankete ek 054.
  3. Bir çalışan için bir iş sözleşmesi.
  4. Girişimcilik hakkında konuşuyorsak, bir işi veya kağıdı açmak için bir belgeyi göndermek ve bir işletmeye yapılan yatırımları onaylamak gerekir.
  5. Konsolosluk ücreti 520 avro.
eğitim
  1. Yine üç dilden birinde doldurulabilen OLE_OPI başvuru formu.
  2. Üniversiteden bir davetiye veya öğrenci statüsünü belirleyen bir sertifika. Bu, üniversiteye kayıt sertifikası da içerebilir.
  3. Önceki eğitim dökümanlarına bir iş bulma belgesi sunabilirsiniz.
  4. Malzeme bağımsızlığı ve stabilite garantisi. Burslar, bağışlar, sertifikalar ve hesap ekstreleri bunu gösterebilir.
  5. Yetişkinler için 360 Euro, 18 yaşın altındaki vatandaşlar için 250 Euro tutarındaki konsolosluk ücreti
Aile birleşimi
  1. Finlandiya vatandaşlarıyla olan ilişkiyi doğrulayan belgeler.
  2. Akrabanın eyalette yasal olarak yaşadığını ve vatandaşlık aldığının kanıtı.
  3. Kişinin finansal bağımsızlığını belirten sertifika, bir akrabanın güvenliğini onaylar.
  4. Yetişkinler için 470 Euro, çocuklar için 250 Euro tutarındaki konsolosluk ücreti

Finlandiya'da daimi ikamet izni için Rusya'dan ayrılmak üzere göç vizesi vermeniz gerektiğini unutmayın. Yasal giriş ve eyalette kalma hakkını verir, ayrıca oturma izni ve daimi ikametgahın temelini oluşturur.

Çocuk uygulama

Küçük çocuklar her zaman özel bir vatandaş kategorisidir, bu nedenle başvuru formu genel düzenden farklı olabilir. Çocuk henüz 15 yaşında değilse, ebeveyn onun için başvuruyu imzalayacaktır. Yaşları 15-17 arasında olan başvuranlar, ebeveynlerinden birinin imzasının yanına imzasını koyarlar. Ayrıca, Göç Bakanlığı başvuru formuna bir doğum belgesi eklenmiştir. Belgenin devlet tercümesini, isteğe bağlı olarak İsveççe, İngilizce veya Fince olarak sipariş etmek önemlidir.

Finlandiya'ya 17 yaşında bir çocukla sadece anne veya baba ile birlikte taşınmayı düşünürsek, Rusya'da kalan ikinci ebeveyni iznine ihtiyacımız var. Bu sadece 17 yaşındaki çocuklar için değil, aynı zamanda herhangi bir küçük için de geçerlidir. Bir çocuğun yalnız seyahat etmesi durumunda, ebeveynleri olmadan, her iki ebeveynin de izni gereklidir. Noter ve devri güvence altına almak için dilekçe başvurusunda bulunmadan en fazla 12 ay önce verilmesi gerekmektedir. İzin yazılamıyorsa, rıza eksikliğinin sebebini belgelemek gerekir.

İzin alma prosedürü

Daimi ikamet için Finlandiya'ya nasıl gidilir? Yasal giriş ve eyalette kalmak için ilk izni almak için, Rusya'daki Göçmenlik Dairesi temsilcisine başvurmanız gerekir. Rusya Federasyonu topraklarında bu elçilik Moskova'da, genel konsolosluk St. Petersburg'da ve ayrıca Murmansk ve Petrozavodsk'ta konsolosluklar var. Bu kurumların herhangi birinde, şahsen bir belge paketi ile başvurabilir ve izin alma isteğinizi beyan edebilirsiniz. Belgeleri gönderdikten sonra iade edilmeyen bir ücret ödemeniz gerekir. Yani, izin alamazsanız, para iade edilmeyecektir.

Belli bir süre içerisinde, karar size bildirilecektir, eğer olumlu olursa, izin almanız ve Finlandiya'ya gitmeniz gerekiyor. Devletin topraklarında, izin belgesinin yenilenmesi veya yeni bir tane verilmesi konusunda karar vermeniz gerekecektir. Bu durumda, tüm belgelerin işleneceği en yakın karakola başvurmalısınız.

arrow