Editörün Seçimi

Schengen vizesi ne kadar? Schengen vize sigortası: fiyat

Anonim

Schengen Anlaşmasını imzalayan Avrupa ülkelerinden birinin ülkesine girmek için (buna göre, bu ülkelerde pasaport kontrolü iptal edildi), Schengen vizesi adı verilen özel bir belgeye ihtiyacınız var. En az bir ülke için alırsanız, ortak bir dış sınırı olduğu için diğer tüm devletler serbestçe ziyaret edilebilir. Bu nedenle, haklı olarak “Avrupa'ya pencere” denir. Bu nedenle, herhangi bir gezgin genellikle sorular sorar: bir Schengen vizesinin maliyeti ne kadardır?

Vize yeri

Farklı ülkelerde, böyle bir belgeyi elde etme prosedürü farklı olabilir. Konsolosluğa başvurmak için, çoğu kişinin randevu alması gerektiği akılda tutulmalıdır. Bu doğrudan erişim, resmi web sitesinde veya ücretli bir telefon görüşmesi yoluyla yapılabilir.

Yeterince vaktiniz yoksa, evrak işlerini seçtiğiniz seyahat acentesine veya bu hizmetleri sağlayan özel bir şirkete emanet edebilirsiniz.

Schengen vizesi nedir

  • Bir iş ortağından resmi bir davetiniz varsa ve Avrupa ziyareti, herhangi bir müzakere yapmakla ilgili ise, bir iş vizesine ihtiyacınız vardır.
  • Seyahat amacı ile seyahat etmek için turist vizesine başvurabilirsiniz.
  • Avrupa ziyaretinizin akraba veya arkadaşlarınızdan gelen özel bir davetle bağlanması durumunda, konuk vize almanız gerekir.
  • Ayrıca Schengen sınırından geçen yolculara verilen vize türleri de var. Örneğin, bir havaalanı vizesi. Mümkünse, bir kişinin havaalanı bölgesinin transit bölgesinde kalmasına izin verilir, ancak böyle bir yolcunun ülke içinde taşınması gerekmez.
  • Yolcunun bir tür kara taşımacılığı konusunda Schengen bölgesinin bir veya birkaç eyaletinin bölgesini geçmesi gerekiyorsa, transit geçiş vizesi verilir. Genellikle geçerliliği beş günü geçmez.

Schengen vizesi ne kadar

Siz veya diğer seyahat arkadaşlarınız Schengen vizesi ile ilgileniyorlarsa, bunun fiyatı değişebilir ve aşağıdaki gibi çeşitli faktörlere bağlıdır:

  • Sözleşmeye taraf ülkeler tarafından hizmet vize merkezlerinin kullanılması. Bu durumda, fiyatı çok daha yüksek olacak olan bir Schengen vizesi, servis ücretini içerir (vize başvuruları ve işlem başvuruları için).
  • Vize alma aciliyeti.
  • Vize türü: multivisa veya bir kerelik.

Fiyatı standart olan Schengen vizesi ve diğer ülkelere vizesi almak için benzer bir prosedür var. Değeri, kendiniz ayarlayıp düzenlemeyeceğinize bağlı olarak değişmeye başlar ve aynı zamanda kayıt aciliyetini değiştirir.

Bu ülkenin elçiliğinin suçladığı konsolosluk ücreti (otuz beş euro) zorunludur. Daha sonra içine girmek için fikrinizi değiştirseniz bile, bu miktar para size iade edilmeyecektir.

Belgeleri vize merkezinden (uygun olduğu yerlerde) yaptırırken, vize ücreti ödemeniz gerekecektir. Makbuz sonucuna bakılmaksızın, yine de yapın.

Belgelerin çevirisi için sizden ücret alınabilir (sayfa başına yaklaşık iki yüz ruble). Tüm bunlardan bir Schengen vizesinin ne kadar tutacağını hesaplayabilirsiniz.

Çalışma vizesi

Gerekirse, yerel makamlara yabancı bir şirket talep edilir. Onaylanması durumunda, çalışma vizesi verilen bazda potansiyel bir çalışanla bir iş sözleşmesi imzalanır. Bir Schengen vizesinin maliyeti ne kadar (sadece otuzbeş Euro) olmasına rağmen, iki haftadan fazla sürmez.

Ancak bazı Avrupa ülkelerinde, normal Schengen vizesi geçici, mevsimlik bir iş bulmak için yeterlidir (meyveleri toplamak, hasat etmek, bitkilere bakmak). Ayrıca, yabancı çiftçiler bu işler için çok iyi para ödüyorlar. Dillere sahip olmak, bu ürünü alabilir ve satabilirsiniz, ancak bunu kendiniz yapmak kesinlikle yasaktır.

Turist vizesi

Böyle bir vize, ülkeler arasında seyahat etmek amacıyla insanlara verilir. Bazı sınırlamaları var. Örneğin, ülkede en fazla doksan gün geçirebilirsiniz. Bu sefer bir iş bulmak ve iyi bir gelir elde etmek için yeterli olması muhtemel değildir, ancak yine de, bazı insanlar böyle bir vize ile bir tarımsal işletmede iş bulmayı başarırlar.

Gerekli belgeler

Bir Schengen vizesinin kaydını yaptırırken en önemli şey son derece dikkatli olmak ve konsolosluğa gerekli tüm belgeleri sağlamaktır. Nitekim, bunların hiçbirinin olmaması veya çoğu durumda yanlış doldurma, başarısızlığın nedenidir.

Doldurma sırasında çok dikkatli olmanız gereken ankete özel dikkat gösterilmelidir. Yeni çekilmiş iki fotoğraf eklenmeli, bunlardan biri ankete yapıştırılmalıdır. Ayrıca pasaportlarınız (Rus ve uluslararası pasaportlar), biletlerin kopyaları, sigorta ve diğer birçok belgeye sahip olmanız gerekir. Aynı zamanda, pasaportun geçerliliği seyahatin bitiminden üç ay sonra bitmiyor.

Ek olarak, gezgin her gün için (yaklaşık yüz dolar) nakit paraya sahip olmalı ve ülkesine geri dönmelidir. Bunlar doğrudan bilet veya rezervasyonlarının onayı olmalıdır.

Ülkeden ayrılmak bile Schengen bölgesine girmekten kaçınanların listesinde olmamalıdır.

Yukarıdaki noktalardan herhangi birine uyulmaması durumunda vize reddetme olasılığı önemli ölçüde artar.

Konsoloslukların çoğunluğunun sadece vize verilmesi için başvuruları elektronik ortamda kabul etmeleri nedeniyle, resmi internet sitesinde kayıt yaptırmaya başlaması tercih edilmektedir. Doküman paketi genellikle tüm ülkeler için standarttır, ancak ayrıntılar için, konsolosluğu telefonla arayarak ya da portalındaki gerekli bilgileri tanımanız önerilir. Schengen vizesinin bireysel tescili olması durumunda, bunun fiyatı asgari düzeyde olacaktır.

Schengen Vize Sigorta Poliçesi

Avrupa Schengen ülkelerinin en önemli şartlarından biri sigortadır. Bu olmadan vizeyi reddetme şansı önemli ölçüde artacaktır. Tıbbi bakım almak için sigorta gereklidir.

Böyle bir poliçeyi elçiliğin onayladığı herhangi bir sigorta şirketinden satın alabilirsiniz. Sigortaya başlamadan önce, türüne (acil bakım ya da çok çeşitli hizmetler) karar vermeniz gerekir. Ücreti kesin olarak buna bağlı olan ve sigortalı ve teminat yaşı dahil olmak üzere bir Schengen vizesi sigortası, nitelikli tıbbi bakımın tüm masraflarını karşılamaktadır. Bunu yapmak için, acil bir durumda, şirketle iletişim kurmanız gerekir.

Sigorta için gereklilikler ve prosedür

Schengen vizesi verildiğinde sigorta zorunlu belgelere dahil edilir. Maliyeti, sizin tarafınızdan seçilen şirketin tarifesine ve geçerlilik süresine bağlıdır.

Politikayı elde etmek için yanınızda orijinal pasaportun bir kopyasına sahip olmanız gerekir. Daha sonra sigorta kapsamını, seyahat türünü ve tarihini belirtmelisiniz. Bundan sonra, bankadaki poliçe için ödeme yapabilirsiniz.

Bir sigorta poliçesi yapmaya başlamadan önce, kendiniz için geçerli olan şartları öğrenmelisiniz. Sigorta kapsamı en az otuz bin avro olmalı ve acil tıbbi bakımın yanı sıra, eve ulaşım da dahil olmalı. Eylemi tüm Schengen ülkelerinde olmalı ve vizenin geçerliliği ile örtüşmelidir.

arrow