Editörün Seçimi

Danimarka vatandaşlığı nasıl alınır

Anonim

Danimarka'da kalıcı olarak yaşamak için, daha önce Danimarka'da yaşayan bir aileye kavuşan mültecilere veya insanlara oturma izni verilir. İlk olarak, ilk iznin alındığı koşulları koruyarak daha uzun bir süre için uzatılabilen bir yıllık (geçici) oturma izni verilir.

talimat

1

Danimarka’da daimi ikametgah için birkaç yıl boyunca Danimarka’da sürekli ikamet başvurusu yapılabilir. Bir oturma iznine aday başvurusu düşünüldüğünde, göçmenlik hizmetleri aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurur: konutların kullanılabilirliği, iş, dil becerileri; sosyal suçlar ve vergi makamlarına borcun varlığı (veya yokluğu) ve ayrıca kanun uygulayıcı makamlarca cezai suçtan kovuşturma yapılması.

2

Oturma izni almak için, başvuru sahibi aşağıdaki belgeleri elçiliğe sunmalıdır.
1. Danimarka'da kalmanın amacını gösteren bir belge. Bu, örneğin, okul listelerinden, öğrenci listelerine kayıtla doğrulanan bir mektup olabilir.

3

2. Önceden verilen oturma izninin bitiminden sonra 3 ay sonra (daha erken değil) süren uluslararası pasaport.

4

3. Pasaportun bir kopyası (her sayfanın, her sayfanın - ayrı bir A-4 formatında).

5

4. İngilizce olarak iki nüsha halinde doldurulmuş ve oturma izni başvurusunda bulunan başvuru formu ile şahsen imzalanmıştır. Ankette soru atlanması yasaktır - tüm alanların doldurulması zorunludur. Ailenin yeniden birleşmesi durumunda oturma izni başvurusunda bulunurken, tüm soruları yanıtlayan özel bir başvuru formu ve ekini doldurmak gerekir.

6

5. Başvuranın 3, 5 x 4, 5 cm ebadında, yüz yüze, üç adet (renkli) gerekli gereksinimleri karşılaması:
- Fotoğraflar mat fotoğraf kağıdına basılmalı ve çekim açık mavi bir arka planda yapılmalıdır;
- Fotoğraftaki başvuranın görüntüsünün gerçek yaşına uygun olması ve fotoğraftaki fotoğrafın yüksekliğinin en az 2, 5 cm yüksekliğinde olması gerekir;
- Fotoğraflar, formların doldurulmuş kopyalarına yapıştırıcı yöntem kullanılarak yapıştırılmalıdır. Üçüncü fotoğraf diğer belgelerin yanı sıra eklenmelidir.

7

6. Konsolosluk ücretleri. Kesin miktar, muamele sırasında elçilikte netleştirilmelidir.

Dikkat et

Lütfen başvuru sahibinin tüm belgeleri şahsen sunması gerektiğini ve elçilik ek belgeler talep edebilir veya başvuru sahibini görüşme için davet edebilir. Başvurunun değerlendirme süresi 4 ila 8 haftadır.

  • 2019'da Danimarka vatandaşlığı

arrow